Mitkä ovat superruokia, tarkalleen? - Be Luomu

Mitkä ovat superruokia, tarkalleen?

Olet kuullut, että tätä termiä sovelletaan moniin asioihin, mutta mitä tarvitaan superfood-tilan saamiseksi, ja mitä se todella tarkoittaa?

Superruoka detox Jos haluat syödä terveellisesti, sinulla on vaihtoehtoja: paleo, keto, kasvissyöjä tai vegaani. Voit kuitenkin tehdä sen koko ajan lataamalla superruokia - tietenkään koskaan uhraamatta makua. Mutta odota, mitä superruoka tarkalleen tarkoittaa?

Kokeile näitä ravitsevia, valonheittoa rakastavia ainesosia: matcha, kava, kudzu, merilevä, quinoa, kombucha, chia-siemenet, goji-marjat, kaakao, kimchi, açaí, miso, moringa ja kurkuma. Heillä kaikilla on ollut hetkensä, mutta se, että ne eivät enää ole "tämä" ainesosa, ei tarkoita, etteivät he ole vielä.

Vitamiinien, kivennäisaineiden ja muiden ravintoaineiden lisäksi monet näistä ainesosista sanovat (joidenkin jopa todistetuksi) vähentävän sydänsairauksien ja syövän riskiä, parantavat aivotoimintaa ja auttavat torjumaan muistin menetystä, auttavat laihtua ja tarjoavat tonnia muita terveysvaikutuksia. Ei ole ihme, että on olemassa jopa ateriapakkauspalveluita, jotka ovat erikoistuneet superruokiin näinä päivinä tai ainakin korostavat niiden sisällyttämistä tiettyihin resepteihin. Jopa pikaruokaketjut ovat hypänneet vaunuun.

Vaikka ruokasuuntaukset tulevat ja menevät - jopa terveysruokamaailmassa - ellei sinulla ole allergiaa tai liioittele sitä (kaikki kohtuullisesti, jopa lehtikaali), lopputulos on, että et voi koskaan mennä pieleen kokonaisia hedelmiä ja vihanneksia, ja heidän ystävänsä pähkinöitä, siemeniä ja täysjyvätuotteita.

Mikä määrittelee superruuan?

Näin voit selvittää, onko sinulla todellinen superruoka:

  • Superruoka on kokonainen (lue: aito, käsittelemätön, alkuperäisessä muodossaan) ruoka, jolla on korkea ravintotiheys - mikä antaa enemmän "pommia". Yleensä kasviperäisissä superruokissa on runsaasti antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja.
  • Ei ole vakiokriteerejä tai hyväksyttyä luetteloa superruokista. Tästä syystä monet ravitsemusterapeutit välttävät muun muassa käyttämästä termiä estääkseen epärealistiset odotukset suojasta kroonisia sairauksia vastaan.
  • "Bottom line": Nämä eivät ole taikaaineita, mutta elintarvikkeet, jotka ovat erityisen terveellisiä sinulle, ja niitä on kymmeniä.
Paras terveysruoka sisältää kolme näistä neljästä komponentista:
  • Hyvä tai erinomainen kuidun, vitamiinien, mineraalien ja muiden ravintoaineiden lähde.
  • Runsaasti fyto-ravinteita ja antioksidanttiyhdisteitä, kuten A- ja E-vitamiineja ja beetakaroteenia.
  • Voi auttaa vähentämään sydänsairauksien ja muiden terveysolojen riskiä.
  • Helposti saatavilla.

Lähde: CNET Health and Welness 

Back to blog