7 ruokaa, mikä taistelee syöpää sekä parantaa terveyttä

7 ruokaa, mikä taistelee syöpää sekä parantaa terveyttä

 Tutkimukset osoittavat, että tietyt kasvituotteet sisältävät voimakkaita yhdisteitä - fytokemikaaleja - jotka voivat auttaa torjumaan syöpää ja vähentämään sen kehittymisen riskiä. Näillä erityisillä elintarvikkeilla voi olla avain syöpäsolujen kasvun estämiseen kehossa.

Niitä huipputerveellisiä ruoka-aineita kannattaa syödä päivittäin. Nämä auttavat hallitsemaan tehokkaasti monia riskitekijöitä ja taistelemaan tautia vastaan - samalla paranee elämänlaatu.


1. Marjat

mustikat, kirsikat, karpalot, granaattiomenat, vadelmat ja muut marjat lisäävät makuja, mutta niissä on suhteellisen vähän luonnollista sokeria. Monet lajikkeet tarjoavat korkeita sini-purppurapigmenttejä, jotka vähentävät tulehdusta ja suojaavat aivoja hapettumiselta. Marjat sisältävät myös ellagiinihappoa, jolla on syöpävastaisia hyötyjä 

2. Ristikkäiset vihannekset -
parsakaali, ruusukaali, kaali, kukkakaali ja lehtikaali.
Nämä vihannekset sisältävät glukosinolaatteja, jotka torjuvat syöpää monin tavoin. Näihin kemikaaleihin kuuluu indoli-3-karbinoli, joka vähentää hormonille herkkiä syöpiä; sulforafaani, joka inaktivoi syöpää aiheuttavat aineet; ja kuitu, joka on syöpää estävä. Syö näitä salaateissa, tee smoothieita tai keitä kevyesti suosikkimausteidesi kanssa.

3. Valkosipuli ja sipuli
vähentää mahalaukun, paksusuolen, ruokatorven ja rintasyövän riskiä. Valkosipulilla on antibakteerisia ja anti-inflammatorisia vaikutuksia sekä syöpää estäviä vaikutuksia. Syövän ehkäisy johtuu monista rikkiä sisältävistä aineista, mukaan lukien allisiini- ja diallyylisulfidi, jotka inaktivoivat karsinogeenit ja estävät DNA-mutaatiot. Sipuli tarjoa samoja hyötyjä ja sisältää aineita, joka tuhoaa epänormaalit solut.

4. Sienet
stimuloivat immuunijärjestelmää ja vahvistavat immuniteettia. Muita sienien merkittäviä etuja ovat antioksidanttien lisääminen, hormoniin liittyvien kasvainten väheneminen ja tulehduksen vähentäminen. Näitä hyötyjä on saatavana tuoreissa, keitetyissä, jauhetuissa ja kuivatuissa sienissä.

5. Kurkuma
on kullankeltainen mauste, jota käytetään monissa intialaisissa ruokissa, curryissa ja sinapeissa. Se sisältää polyfenolikurkumiinia, jota on tutkittu yli 6000 tutkimuksessa. Sen anti-inflammatoriset, antibakteeriset ja antioksidanttiset ominaisuudet auttavat torjumaan syöpää. Kurkumiini vähentää kasvaimen lisääntymistä ja aiheuttaa kasvain solukuoleman.

6. Pinaatti ja muut vihreät lehtivihannekset
ovat ravinteiden voimalat. Pinaatissa on K-vitamiinia, joka edistää veren hyytymistä; karotenoidit, jotka tukevat silmien terveyttä ja antioksidantteja; kuitu ja folaatti, jotka auttavat DNA: n muodostumista ja korjaamista. Useat tutkimukset viittaavat siihen, että fytokemikaalit, glykoglyserolipidit ja karotenoidit torjuvat syöpää; erityisesti eturauhas-, rinta- ja mahasyöpä.

7. Inkivääri ja muut mausteet -
Inkiväärissä olevat yhdisteet ovat voimakkaat hapettumisstressin vähentämiseksi, jota kehosi on taisteltava päivittäin. Inkivääri on hyödyllinen myös mahalaukun rauhoittamiseksi ja pahoinvoinnin vähentämiseksi. Voit myös käyttää erilaisia ​​mausteita, kuten basilikaa, oreganoa, tilliä, kanelia, neilikkaa ja monia muita ruokien maustamiseen ja tulehduksen vähentämiseen. Mausteiden lisääminen vähentää myös ylimääräisen suolan tarvetta, lisää antioksidantteja ja makua.

Monilla muilla kasvisruokilla on myös syöpää torjuvia ja terveyttä parantavia hyötyjä. Terveelliseen ruokavalioon kannata lisätä punajuurija, porkkanoita, chilipippureita, sitrushedelmiä, merilevällä, tomaattia jne.
Mitä enemmän värejä lautasella, sitä parempi.

 

Lähde:  Loma Linda University Cancer Center (Loma Lindan yliopiston syöpäkeskus)

 

 

Back to blog