Mikä on ero myslin ja granolan välillä?

Mikä on ero myslin ja granolan välillä?

mysli, marja, kollageeni, tyrni

 

Jos olet pitkään ollut granolan fani, ehkä on aika harkita samanlaisen näköisiä muroja myslissä. Joten kuinka yhtä herkullinen mysli vertaa rakkaaseen granolaan?

Tärkein ero myslin ja granolan välillä on, että vaikka molemmat koostuvat jyvistä, pähkinöistä, siemenistä ja kuivatuista hedelmistä, mysli on paistamaton, kun taas granola paistetaan yhdessä makeutusaineen ja öljyn kanssa ainesosien sitomiseksi.

Mysliä voidaan tarjoilla kylmänä (liotettuna nesteeseen) tai kuumana (keitettynä kiehuvassa nesteessä). Granola puolestaan tarjoillaan aina kylmänä, yleensä maidon tai jogurtin kanssa tai jopa välipalana.

Mikä on mysli?

Sveitsiläinen lääkäri keksi mysliä 1800-luvun lopulla, ja se on edelleen suosittu. Se valmistetaan perinteisesti kaurasta - vaikka se voidaan valmistaa myös muilla täysjyvätuotteilla, kuten quinoalla tai hirssillä - sekä pähkinöiden, siementen ja kuivattujen hedelmien sekoituksella. Koska sitä ei ole paistettu, ei tarvitse lisätä makeutusaineita tai öljyjä ainesosien sitomiseksi.

Mysliä voi nauttia muutamalla tavalla. Se liotetaan useimmiten yön yli kylmään maitoon tai muuhun nesteeseen, kuten omena- tai appelsiinimehuun, jotta se pehmenee ja muuttuu puuromaiseksi. Tai se voidaan keittää kuten liesi kaurajauho, heittää pottiin kiehuvaa maitoa tai vettä ja nauttia lämpimänä. Sitä voi myös nauttia yksinkertaisesti sekoitettuna jogurttiin - tiedä vain, että sillä on pureskeltavampi rakenne kuin granolalla, koska se on raaka.

Mitä granolassa on?

Granola sisältää sen sijaan kaikki samat ainesosat kuin mysli, mutta se on aina paistettu makeutusaineella ja öljyllä, joka sitoo ainesosat yhteen ja tekee siitä rapean. Granolaa sekoitetaan tai ripotellaan yleensä jogurttiin tai tarjoillaan maidon kanssa kylmänä aamiaisena. Se on myös tarpeeksi makea, jotta sitä voidaan syödä herkkupalana.

 

Back to blog