MIKSI meidän pitäisi syödä kurkumia päivittäin? - Be Luomu

MIKSI meidän pitäisi syödä kurkumia päivittäin?

Kurkumasta on yli 13 360 julkaistua tutkimusta, jotka ulottuvat jopa 74 vuoteen. Sen tiedetään olevan anti-inflammatorisia ja antioksidanttisia vaikutuksia, ja sitä on käytetty myös syöpähoitoon.
Mutta kysymys on, kuinka voimme laittaa sen ruokaan saadaksemme nämä hämmästyttävät edut? Kukaan ei todellakaan halua syödä currya kahdesti päivässä. Kurkumaa voi kuitenkin sekoittua smoothiiksi ja maidoksi ja puuroksi...

Kurkuma kultainen maito
Tässä on yhteenveto joistakin kurkuman tärkeimmistä tutkituista ja kunnioitetuista eduista. Itse asiassa on niin monia uskomattomia vaikutuksia, että uskon, että jokainen voi hyötyä sen ottamisesta päivittäin.

1. Ärsyttävän ihon rauhoittaminen
Kurkuman on todettu vähentävän punoitusta, rauhoittavan kutinaa, ärtynyttä ja hilseilevää ihoa Journal of Cosmetic Dermatology -lehden vuoden 2018 tutkimuksen mukaan.
Katsauksessa kurkumiinin vaikutuksesta ihoon BioFactors-lehti (2013) käsitteli kurkuman antimikrobisten ja tulehdusta estävien vaikutusten lukuisia etuja, mukaan lukien kyky torjua näppylöitä ja tukea ihon luonnollista uudistumiskykyä.

Pimple-Fighting Face Mask: Sekoita 1 rkl kurkuma 1-2 rkl sulatettua kookosöljyä muodostamaan paksu tahna. Levitä iholle harjalla ja jätä 15 minuutiksi. Pese pois lämpimällä vedellä. Voit levittää tätä paikallisesti myös näppylöihin. Jos sinulla on rasvainen iho, käytä aloe vera -geeliä kookosöljyn sijaan.

2. Vahvat paksut hiukset ja terveellinen päänahka
Rauhoittava vaikutus toimii myös päänahan iholla.
Päänahan ravitseminen sisältää hiusten terveyden parantamisen, ja huomaat, että hiukset alkavat kasvaa paksummiksi. Auttaen vähentämään kuivumista, hilseilyä ja kipeitä laikkuja, hiukset voivat kasvaa paremmin ja pudota vähemmän.
Kokeile 1-2 annosta kurkumaa päivittäin.

3. KIRKKAAMMAT JA VALKOISEMMAT HAMPAAT ILMAN KEMIKAALIA
Kurkuma on epätodennäköinen, mutta luonnollinen tapa valkaista hampaita. Monet wellness-asiantuntijat ovat jo faneja, koska se välttää haitallisten valkaisuaineiden käyttöä.

Itse asiassa kurkuma suojaa suun terveyttä: Journal of Indian Society of periodontology julkaisi tutkimuksen vuonna 2012, jossa tutkijat havaitsivat, että kurkumiini vähensi plakkia, ikenien ärsytystä ja bakteereja.

Kasta märkä hammasharja pieneen kurkumaan, harjaa ja huuhtele hampaat ja seuraa sitten tavallista pastaa. Pese pesuallas heti sen jälkeen kurkuman kirkkaan

4. Se vähentää PMS-, röyhtäily- ja kouristuskipuja

Kurkumalla voidaan auttaa välttämään tuskallisia kouristuksia, puhkeamista ja turvotusta. Vuonna 2015 Journal Neuropeptides -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa perustettiin, että curcum vähensi PMS-oireita 61%, jopa ensimmäisestä hoitokuukaudesta lähtien.
Indian Journal of Biochemistry & Biophysics (2009) ja Journal Phytotherapy Research (2011) pitivät myös kurkumiinia hyödyllisenä kuukautiskipujen lievittämisessä.
Vuonna Complementary Therapies In Medicine Journal, 2015, tutkijat selittivät, että nämä vaikutukset johtuivat kurkumiinin positiivisista vaikutuksista tulehduskipulääkkeisiin.
PMS-tukea varten nosta päivittäinen annos 2 annokseen vähintään 7-10 päivää ennen kuukautisiasi ja koko sen ajan.keltaisen värin vuoksi.

5. Sisäisen voiman ja positiivisuuden lisääminen
14 erilaisten tutkimusten mukaan kurkuma voi tehdä sinusta tuntuu onnellisemmalta ja auttaa lähestymään elämää positiivisesti. Vuonna 2016 julkaistiin tutkimus, jossa todettiin, että "kurkumiinin antaminen vähentää masennusoireita potilailla".
Vuonna 2014 Journal of Affective Disorders julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan kurkumiini oli merkittävästi lumelääkettä tehokkaampi parantamalla useita mielialaan liittyviä oireita.
Välittömän helpotuksen parantamiseksi voit juoda lasin lämmintä mantelimaitoa 1 tl kurkumalla.

6. lisää vastustuskykyäsi vilustumista ja infektioita vastaan
Korkean antioksidanttipitoisuuden ansiosta kurkuma tarjoaa uskomattoman immuunijärjestelmän tuen, joka auttaa suojaamaan meitä bakteereilta, viruksilta ja jopa sieni-infektioilta. 14 erilaista tutkimusta on tullut siihen tulokseen, että kurkuman voimayhdiste kurkumiini voi suojata suun kautta otettavilta infektioilta, ruoan haitallisilta bakteereilta, hiiva-infektioilta, haavoista toipumiselta ja muilta.
Tukee immuunijärjestelmääsi yhdellä annoksella kurkumaa päivittäin. Lisää 2 annosta, kun tunnet heikkoutta tai vilustumista.
Lähde: Medical News Today
Back to blog