Mitä tapahtuu, kun juot sellerimehua?

Mitä tapahtuu, kun juot sellerimehua?

detox, celery, selleri

Sellerimehua ylistetään vihreäksi trendijuomaksi, joka auttaa lähes kaikkiin vaivoihin. Mutta onko se muka niin ihmeellistä?
Kyllä. Sellerimehulla on lukuisia parantavia ominaisuuksia, joista sä pääset nauttimaan, kun käytät sitä oikein.

Sellerimehu vahvistaa sappea, mikä on tärkeää rasvojen hajottamiseksi. Se on myös  ihanteellinen kasvi munuaisille, sillä se stimuloi näitä elimiä poistamaan keholle tarpeettomat kuona-aineetSe auttaa myös hoitamaan nesteen kerääntymistä ja selluliittia.

Kasvis sisältää hyödyllisiä flavonoideja, jotka saattavat vähentää aivojen tulehdusta tai ikään liittyvää muistin heikkenemistä.
Selleri sisältää runsaasti K-vitamiinia ja A-vitamiinia, B-2- ja B-6-vitamiineja sekä C-vitamiinia. Selleri on myös hyvä kaliumin, mangaanin ja ravintokuidun lähde.

Selleri pystyy jopa liuottamaan virtsahappoa, joka vaikuttaa niveliin toimien tulehduksen vastaisena aineena. Sitä pidetään siis sopivana ruokana reumatismiin ja kihtiin.

Miten käytät sellerimehua oikein?

  • Juo joka aamu noin 1 lasillinen sellerimehua tyhjään vatsaan.
  • Varmista, että se on tuoretta ja ilman muita ainesosia.
  • Sellerimehu on lääkejuoma, ei kaloripitoinen juoma, joten tarvitset silti aamiaisen jälkikäteen.
  • Odota 15 minuuttia sellerimehun juomisen jälkeen ennen kuin syöt mitään muuta.

Jos kärsit kroonisesta sairaudesta tai haluat suurempia hyötyjä, harkitse kahden lasillisen mehua päivässä. Voit juoda sen kerralla aamulla tyhjään vatsaan tai jakaa sen kahteen annokseen ja juoda toisen myöhään iltapäivällä, vähintään 15-30 minuuttia ennen seuraavan aterian syömistä.

Selleri puhdistaa elimistöä tehokkaasti ja voit kokea erilaisia puhdistuoireita sen aloittamisen jälkeen. Nämä puhdistusoireet, esim. ihottuma tai histamiinireaktio, saatetaan luokitella jopa allergiaksi. Medical Medium -opin mukaan hyvin harva on sellerille oikeasti allerginen, vaan puhdistusoireet kertovat, että puhdistettavaa on ja puhdistusta tapahtuu. Kun kehosi paranee, saatat huomata, että suolesi liikkuu säännöllisemmäksi ja terveellisemmäksi kuin koskaan.

... mutta sellerimehulla on myös omat haitat

  • Koska sellerissä on runsaasti oksalaatteja, ei sitä pitäisi nauttia suurissa määrin, varsinkaan, jos kärsit rakko-ongelmasta.
  • Jos käytät sitä diureettina, suosittelemme lisäämään kaliumin kulutusta (banaani, vihannekset), sillä diureetit voivat vähentää tämän mineraalin määrää kehossa.
  • Kannattaa myös tiedostaa, että sellerimehu sisältää runsaasti K-vitamiinia, joka saattaa estää joidenkin lääkkeiden, kuten verenohennukseen tarkoitetun Marevanin, tehoa. 

Ihania mehustushetkiä!

 

Back to blog