Onko sellerimehu terveellistä? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Onko sellerimehu terveellistä? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Sellerimehussa on runsaasti ravinteita, joilla voi olla monia terveysvaikutuksia. Mutta siitä on tullut kiistanalainen, koska jotkut ihmiset väittävät, että se voi parantaa sairauksia, kuten syöpä, liikalihavuus, kilpirauhasen ongelmat ja akne.

Mitä sinun on tiedettävä sellerimehusta, kuten sen ravinteet, edut ja haittapuolet?

Sellerin mehu

Sellerimehun ravitsemus

Sellerimehu on erinomainen lähde monille ravintoaineille, kuten kalsium, kalium ja A-, C- ja K-vitamiinit.

Vain 1 kuppi (240 ml) sellerimehua tarjoaa:

Kalorit: 42,5
Proteiini: 2 grammaa
Hiilihydraatit: 9,5 grammaa
Sokeri: 5 grammaa
Kalsium: 8% päivittäisestä arvosta (PA)
Magnesium: 7% PA: sta
Fosfori: 5% PA: sta
Kalium: 14% PA: sta
Natrium: 9% PA: sta
A-vitamiini: 7% PA: sta
C-vitamiini: 16% PA: sta
K-vitamiini: 74% PA: sta
Se sisältää myös monia muita ravintoaineita, kuten sinkkiä, kuparia, folaattia, biotiinia, muita B-vitamiineja ja lukuisia antioksidantteja.

Sellerimehun terveyshyödyt

Sellerimehu voi tarjota useita etuja, kun sitä käytetään osana terveellistä ruokavaliota. 
Sellerimehu pakkaa antioksidantteja, jotka voivat auttaa vähentämään tulehdusta kehossasi. Lisäksi se on erittäin kosteuttava ja vähän sokeria, joten se on loistava vaihtoehto sokeripitoisille juomille.

Erittäin kosteuttava

Sellerimehu koostuu pääosin vedestä ja se on elintärkeää kehollesi. Oikea nesteytys auttaa hallitsemaan verenpainetta, kehon lämpötilaa, aivotoimintaa, ravinteiden kulkeutumista, jätteiden erittymistä ja munuaisten terveyttä.

Vähän sokeria

Sellerimehu on terveellisempi vaihtoehto kuin sokerijuomat. Yksi kuppi (240 ml) tuottaa vain 5 grammaa sokeria, jota esiintyy luonnossa. Sokerilla makeutetut juomat, kuten hedelmäjuomat, virvoitusjuomat ja erikoiskahvit, voivat lisätä ylimääräistä 500 kaloria päivässä kokonaiskalorisaatioosi. Siksi sellerimehun juominen voi vähentää dramaattisesti sokerin ja kalorien saantia.

Tulehdusta estävät ominaisuudet

Sellerimehu sisältää runsaasti erilaisia ​​kasviyhdisteitä, joita kutsutaan fytoravinteiksi, mikä voi vähentää tulehdusta.
Nämä yhdisteet toimivat antioksidantteina, jotka auttavat vähentämään oksidatiivista stressiä. Antioksidanttipitoiset ruokavaliot liittyvät kroonisten sairauksien, kuten sydänsairauksien, diabeteksen, liikalihavuuden ja tiettyjen syöpien, alhaisempaan määrään. Ne voivat myös parantaa ihon terveyttä.

Mutta...

Vaikka sellerimehu detox-puhdistus on suosittu terveydenhuollon suuntaus, sinun pitäisi olla skeptinen heidän väitteistään - joista suurin osa on ylikuormitettu eikä perustu terveeseen tieteeseen.

Sellerimehun suosio on noussut johtuen itse julistetusta terveysasiantuntijasta, jolla ei ole muodollista taustaa ravitsemuksessa tai lääketieteessä. He väittävät, että selleri mehu on lääke, joka parantaa kroonisia sairauksia.

Vaikka jotkut ihmiset saattavat kokea terveydellisiä hyötyjä. Tämä johtuu todennäköisesti laajemmista elämäntapamuutoksista, kuten jalostettujen elintarvikkeiden rajoittamisesta tai säännöllisestä liikunnasta.

Mehunpuhdistuksen seuraamiseksi sinun on tarkoitus juoda 475 ml selleri mehua joka aamu tyhjään vatsaan - ja 710–945 ml, jos sinulla on krooninen sairaus. 
Monet ihmiset pitävät ruokavaliota 10 päivän aikana, kun taas toiset seuraavat sitä pitkällä aikavälillä. Mutta semmoinen mehunpuhdistus aiheuttaa vaaran liiallisesta kalorien rajoittamisesta ja ravinteiden puutteesta.

Suuri suolapitoisuus

Yksi kuppi (240 ml) sellerimehua sisältää noin 215 mg natriumia.
Koska useimpien terveiden ihmisten tulisi rajoittaa päivittäinen natriumin saanti enintään 2300 mg:iin, lasi tai kaksi selleri-mehua voi vaikuttaa merkittävästi tähän kokonaismäärään.

Liian vähän kuitua

Suurin osa kuituja poistetaan sellerimehusta. Kuitu on terveellinen ravintoaine, joka auttaa pitämään sinut kylläisenä. Ilman sitä kehosi pilkkoo mehun nopeasti, mikä saattaa johtaa nälänhätäiseen pian sen jälkeen.
Ravitsevan, kuitupitoisen aamiaisen korvaaminen sellerimehulla voi kannustaa sinua syömään enemmän kaloreita myöhemmin päivällä.

Lisäksi
 kuidulla on monia terveyshyötyjäkuten painon ylläpitosuoliston terveys ja alemmat kolesteroli- ja verensokeritasotJos haluat varmistaa oikean kuidun saanninkokonaiset selleri varret ovat parempia vaihtoehtoja.

Kuinka valmistaa ja juoda sellerimehua?

On parasta juoda tätä mehua kuitua, terveellisiä rasvoja ja proteiineja sisältävän aterian rinnalla, jotta kehosi olisi täynnä ja tyytyväinen.

Voit valmistaa sellerimehua kotona tehosekoittimella tai mehupuristimella. Lisää makua ja ravinnepitoisuutta lisäämällä vihreää omenaa, inkivääriä tai sitruunamehua.

Pese vain 3-4 sellerin varret ja aja ne mehustimen läpi. Jos sinulla ei ole mehupuristinta, sekoita ne tasaiseksi 
sekoittimessa. Aseta siivilä tai verkkokangas leveän reunan kannun päälle, kaada neste siivilään ja paina kaikki uutteet. 

PIENI VINKKI!
Yhden selleri-varren lisääminen päivittäiseen smoothieen antaa sille raikkaan ja parantavan maun (vitamiinien lisäksi).

 

Lähde: HEALTHLINE

Back to blog