Kurkuma: Kultainen superruoka

Kurkuma on tulehduksen vähentämisestä Alzheimerin taudin estämiseen, ja se on mauste, joka on painoarvonsa arvoinen kultaa. Tässä on mitä sinun on tiedettävä tästä kultaisesta mausteesta, joka sisältää 8 kurkuman terveyshyötyä.

Jos sinulla on koskaan ollut currya, sinulla on todennäköisesti ollut kurkuma - juuri mauste antaa currylle keltaisen värin.
Mutta tässä mausteessa on paljon enemmän kuin kultainen sävy!
Täällä voit lukea, mitä sinun on tiedettävä kurkumasta, mukaan lukien hämmästyttäviä kurkuman terveyshyötyjä.

Mikä on kurkuma?

Tunnetaan myös nimellä intialainen sahrami tai kultainen mauste, kurkuma tulee curcuma longa -kasvista. Kurkumajuuri tai juurakko kasvaa maan alla ja näyttää samanlaiselta kuin inkivääri. Vaikka sitä löytyy monista Kaakkois-Aasian maista, Intia on suurin kurkumatuottaja ja se on ollut muinaisista ajoista lähtien.

Kurkuma on käytetty lääketieteellisiin tarkoituksiin yli 4000 vuotta, etenkin Ayurvedassa, muinaisessa Intian luonnollisen paranemisen järjestelmässä. Ayurvedallisissa käytännöissä parantajat ovat käyttäneet tätä yrttiä hengityselinten hoitamiseen, kaasun lievittämiseen, ruuansulatuksen parantamiseen ja niveltulehduksen lievittämiseen.

Kurkuma Blogi

Mikä tekee tästä kultaisesta mausteesta niin voimakkaan? Kurkumiini - kurkuman bioaktiivinen yhdiste.

8 syytä, miksi sinun täytyy elää elämäsi kurkuman kanssa

Yli 13 700 tieteellistä tutkimusta tukee kurkuman terveyshyötyjä! On vaikea kiistää, että tällä mausteella on supervoimia. Tässä on joitain tärkeimmistä syistä, miksi kurkuman pitäisi olla osa ruokavaliotasi 

KURKUMA torjuu tulehduksia 

Tulehdus on kehon reaktio vammoihin ja infektioihin. Se merkitsee immuunijärjestelmää reagoimaan, hoitamaan tai parantamaan hyökkääjiä (kuten bakteereja tai viruksia).

Vaikka jotkut tulehdukset ovat välttämättömiä (ja jopa elintärkeitä), krooninen tulehdus voi johtaa moniin kroonisiin sairauksiin, kuten sydänsairauksiin, tyypin 2 diabetekseen, Alzheimerin tautiin ja jopa syöpään.

Kurkumiiniyhdisteidensä ansiosta kurkuma on luonnollinen anti-inflammatorinen - ja siinä vahva. Yhdessä tutkimuksessa havaittiin, että kurkuma (ja kurkumiini) on verrattavissa anti-inflammatorisiin lääkkeisiin lisättynä lisällä, ettei sillä ole sivuvaikutuksia. (Sivuhuomautuksena tutkimuksessa todettiin myös aspiriinin ja ibuprofeenin olevan vähiten tehokkaita.) 

Se voi estää ja hoitaa Alzheimerin tautia

Tulehdukset ja hapettavat vauriot ovat kaksi suurinta tekijää Alzheimerin taudin kehittymisessä. Kurkuma voi pelastaa!

Anti-inflammatoristen ominaisuuksiensa lisäksi tutkimus osoittaa, että kurkumiini voi estää Alzheimerin tautiin liittyvien amyloidi-beeta-plakkien muodostumisen ja jopa hajota.

Jotkut uskovat, että Intiassa Alzheimerin hinnat ovat alhaisimmat kurkuman kulutuksen takia.

TURMERIC ON TEHOKAS superruoka syöpää vastaan

Tutkimukset osoittavat, että kurkumiini voi tehdä kaiken syöpäsolujen kuoleman estämisestä syövän kasvun vähentämiseen ja jopa syövän leviämisen estämiseen.

Syöpätutkimuksen mukaan kurkumiinilla on parhaat vaikutukset rintasyöpää, suolisyöpää, mahalaukun syöpää ja ihosyöpäsoluja vastaan

Lisäksi alle ½ tl kurkumaa päivässä vähentää syöpää aiheuttavien aineiden DNA-mutaatiokykyä.

TURMERIC on hyvä niveltulehduksen-hoidossa

Kuten aiemmin mainitsin, kurkuma on luonnollinen anti-inflammatorinen. Ja tätä yrttiä on käytetty ayurveda lääketieteessä niveltulehduksen hoitoon.

Kurkumiini asetettiin testiin vuonna 2012, joka koostui 45 potilaasta, joilla oli aktiivinen nivelreuma. Yksi ryhmä sai 500 mg kurmiinia, kun taas toinen ryhmä sai 50 mg diklofenaakkinatriumia (anti-inflammatorinen lääke). Tuloksissa, jotka julkaistiin vertaisarvioidussa tieteellisessä lehdessä “Phytotherapy Research”, havaittiin, että kurkumiiniryhmällä oli korkea paranemistapa.

Tutkimuksessa todetaan myös: "Vielä tärkeämpää on, että kurkumiinihoito havaittiin turvallisena eikä ollut yhteydessä mihinkään haittatapahtumiin."

TURMERICA voi auttaa vähentämään depression oireita

Tutkimukset osoittavat, että kurkumiini voi olla tehokas masennuksen hoidossa.

Vuonna 2014 Intian tutkijat antoivat tutkimuksen osallistujille Prozacia, kurkumiinia tai näiden kahden yhdistelmää. Lopputulos? Kurkumiini oli yhtä tehokas kuin Prozac.

Kahdessa muussa tutkimuksessa, joista toinen tehtiin miehille ja naisille ja toisessa vain miehille, oli samanlaisia tuloksia.

TURMERIC on hyvä sydämelle terveydelle

Sydänsairaus on maailman ensimmäinen kuolemansyy, joka vaatii yli 15 miljoonan ihmisen henkeä - mutta kurkuma saattaa auttaa!

Kurkumiinilla on kyky parantaa endoteeliä - ohutta kudoskerrosta, joka linjaa verisuonia.

Vuoden 2012 tutkimuksessa seurattiin endoteelitoimintaa pienellä ryhmällä postmenopausaalisten naisten ja endoteelitoimintaa. Yksi ryhmä teki aerobista liikuntaa, kun taas toinen ryhmä otti kurkumiinia. Kahdeksan viikon kuluttua kurkumiinia ottaneet paransivat endoteelisolujen toimintaa yhtä paljon kuin ryhmä, joka harjoitti.

Toinen tutkimus viittaa siihen, että kurkumiini toimii yhtä hyvin kuin Atorvastatiini, lääke, jota määrätään usein sydämeen liittyviin ongelmiin.

TURMERIC auttaa PMS-kipuja vastaan

Jos kärsit kuukautiskrampista tai muista PMS-oireista, kuten selkäkipuista ja päänsärkyistä, kurkuma voi tarjota kaivattua helpotusta!
Satunnaistetussa, kaksoissokkotutkimuksessa PMS-oireita olivat vähentäneet naiset, jotka saivat kaksi kurkumiinikapselia päivittäin seitsemän päivän ajan ennen kuukauttaan ja kolmen päivän ajan kolmen peräkkäisen syklin jälkeen.

TURMERICI on hyvää nahkallesi

Kurkuma ei ehkä ole kauneusmarja, kuten acai, mutta se voi silti parantaa ihosi terveyttä.
Kurkumiini on voimakas antioksidantti ja sillä on kyky estää vapaita radikaaleja. Ja anti-inflammatoristen ominaisuuksiensa ansiosta siitä voi olla hyötyä psoriaasin hoidossa.
Sanotaan myös, että antioksidanttien ja tulehduskipulääkkeiden yhdistelmä auttaa tuomaan ihon luonnollisen hehkua esiin.

KURKUMAN KÄYTTÖ

Euroopassa löydät todennäköisesti kurkumaa jauhemaisessa muodossa. (Jotkut erikoisruokakaupat voivat myydä kurkumaa juurena, vaikka se todennäköisesti on paljon kalliimpaa.)

Yksi kurkumahaittapuoli: kurkumiini ei ole kovin helppo imeytyä verenkiertoon. Mustapippurin kanssa nautittuna se lisää biologista hyötyosuutta lähes 2000%.

Olemme sisällyttäneet pippuria kurkuma-sekoituksiin!

Yhden lusikallisen kurkuma-sekoituksen lisääminen smoothieihin, kaurahiutaleisiin, latteihin, välipalloihin ja jopa hummusiin auttaa sinua löytämään rauhallisuuden kaaoksessa!